Makanan apa utk trimester pertama

Assalamualaikum nak tanya ibu2 smua.. makanan @ ubat apa yg sesuai utk jaga kandungan agar sehad sampaii selamat bersalin.. sy anak kedua.. anak 1st kat syurga.. sy x nk sejarah berulang.. harap ada yg membantu.. trima kaseh smua 😊

2 Các câu trả lời

Minum banyak air. Makan buah2an macam pisang, epal, orange. Makan makanan seimbang, lebihkan sayur. Jangan makan makanan mentah macam sushi. Makan folic acid (farmasi). Jangan makan ubat selain yg diberi doctor. Jangan makan fast food, processed food.

Boleh dengar kat spotify : pregnancy podcast or bukak youtube berkaitan pregnancy. Or else beli buku di Mph, etc.