Bolehkah suami teman isteri bersalin ?

Assalamualaikum hi , nak tanya . GH penang suami boleh teman isteri bersalin x ? Apa prosedur yg depa nak ya ? Harap ada yg boleh jawabkan . Thankss 🥰 #pleasehelp #ingintahu

12 Các câu trả lời

X pasti. Kena tanya hospital sana sbb setiap hospital lain2 procedure. Nurse sy kat kk ckp suami kena pegi kursus peneman dulu. Yg ada sijil tu je yg boleh teman dlm labor room dari awal sampai dah bersalin. Kalau x, dekat hospital nanti masa nak bersalin baru suami dipanggil tu pun kadang x panggil. Mcm kat hospital melaka, ada borang kena isi dulu kalau nak suami teman dlm LR. Ada hospital masih x benarkan suami teman dlm LR

1y trước

baru lepas bersalin d gh hehehehehe suami tak bleh teman czer sama normal pun sama

Thanks semua yg tolong jawabkan . Saya target 3 hospital dalam penang . GH , BM dan Balik Pulau . Alhamdulillah depa jawab dengan baik pertanyaan saya . GH - suami x boleh teman Balik Pulau - suami boleh teman tapi depa x ambik yg ada risiko dan baby 3.5kg ke atas BM - suami boleh teman tapi kena bawa swab test dan swab depan depa . Thanks mommy2 semua . Doakan saya bersalin awal due atau on due date . Aamiinn

1y trước

Tayah swab depa kata . P ja tapi kalo ada luck beranak sorang lam tu leh teman . Kalo ada 2 orang nak bersalin serentak laki xleh teman

hospital seberang jaya dr sy bersalin masa pkp 2021 smpi sekarang husband xley teman lg. bersalin normal dgn ceaser both husband xley masok. sy bersalin 2nd baby jan 2023 pon masih xboleh. kalau @farah nak husband teman juga kena pergi jauh sikit la. hospital kepala batas husband boleh masok teman. hospital kulim pon boleh.

saya baru je bersalin dekat GH penang 4/3 haritu. suami memang tak boleh teman even kita sorang je dapat LR masatu. nanti dah siap semua jahit2 bagai tu baru dorang kasi suami kat luar suruh azankan.

1y trước

dlm nicu mmg x leh tngkp gmbr sis. nk tngkp pun curi2 jgn smpai nurse nmpk.

klau suami temn isteri bersalin psti kn isteri xde kes MCM kncing mnis ke drh tnggi ke mmg suami x benar kn msuk..czer pn xbole..melain kn norml xde kes mmg suami bole msuk..tmpt sy jb bole..

1y trước

Jb hospital mana sis?

Sangat membantu soalan ni. Terima kasih mommy yg tanya 😘 Cuma nak tumpang tanya, kalau hospital Kepala Batas boleh ke suami teman? ada siapa² tahu..

1y trước

swab yg jolok hidung punya awak

mmg boleh klu suami temankan isteri nak bersalin tu dng keizinan dari pihak hospital yg beri kebenaran utk teman isteri bersalin.. terima kasih..

Setuju dengan @Cik Ayyie. Lain tempat lain procedure. Lebih elok @Farah call hospital yang awak nak bersalin tu.

sy bru brsalin 4hb. .alhamdulilah suami tmn sy smpai brsalin. .lps brsalin suami kena blik bwkk uri. .

1y trước

Alhamdulillah selamat berpantang mommy

baru ni kawan check in GH penang. husband tak boleh masuk LR and tak boleh teman

1y trước

ya betul , tahun lepas saya bersalin kat GH penang , suami boleh hanta sampai kat pintu ja masa nak checkin ward , dah bersalin baru depa call suami , dan suami datang pun utk azan ja