jadual harian 3tahun

assalamualaikum. Nak tanya. Daily rutin mommy utk y ada anak 3tahun macam mana ya? Sbb tahun depan nak hantar sekolah dah. Preparation apa y perlu ya? Sbb kata org umur 3tahun paling banyak ilmu y diserap berbanding masa umur 5tahun ke atas.

6 Các câu trả lời

Anak saya pun dah 3y 7m. Saya SAHM, jadi mula homeschooling ank.. boleh mula stalk ig homeschooling mom, banyak aktiviti yg menarik boleh buat. Setiap hari at least 1 aktiviti yg boleh dibuat bersama anak. Cari aktiviti yg sesuai dengan fine motor skill and gross motor skill mereka. Boleh cuba ajar start dengan tema-tema.. cthnya, colours, shapes, vehicles, animals, number, alphabet.😄😄

2y trước

saya guru tadika.. utk usia ni,bagi je anak explore persekitaran, pastikan no gadget, kurangkan screen time. tak buat aktiviti structured pun takpa.. biar je anak main unstructured..kalau dpt kenalkan dgn nature lagi baik, contoh gi mandi pantai, camping.. atau setakat petang² ke playground supaya dpt bergerak bebas (baik utk perkembangan motor).. galakkan buat kerja rumah.. ajak masak sama²,sidai Kain sama².. sama² sepah,sama² kemas balik.. don't worry about academic learning dulu,tu boleh kemudian. Yang paling penting, sebaiknya anak ada rutin hairan (tidur mkn beriadah etc )yang baik. Dan pastikan dah toilet train.. ❤️❤️❤️ nak buat aktiviti² structured boleh .. yg penting anak willing & enjoy, tp jgn paksa diri .. nanti stress plak,sebab ye la.. nak prepare semua benda tu kan.. ☺️☺️ moga dimudahkan urusan.

Anak saya 3y9m.saya dah hntr sekolah.sbb at 3y dia dah start boring bila saya ajak bt activity mcm mewarna,susun puzzle.Alhamdulillah dah sebulan start sekolah hr2 dia excited pergi scholl.dkt sekolah ada activities.

2y trước

anak sis sekolah mana ya

normal ke anak saya 2y9m ada mase bercakap jelas n ada mase dia cakap hampir x faham...saya antr dia taska...pelbagai aktiviti dilakukn ...ke keadaan ini normal??...tq bg cadangan n share....

1y trước

it's ok

boleh follow ig anaknl saya rayfal_epal byk activity saya kongsi tuk kids 3yrs

2y trước

done follow.plzz apprve

3 tahun Sy da hantar pi taska.... jam 7.30am sampai 5pm... byk aktiviti d taska..

mksd sis daily rutin yg mcm mna..learning dia ka atau mcm mna hihihi

5y trước

Ya. Mcm jadual aktiviti harian dari pagi sampai tido. Sbb xtau nk bagi hero ni aktiviti apa. Masa dia kecil awal2 dulu bagi main y puzzle bentuk2. Skrg dah 3tahun. Dia pn x berapa minat main puzzle tu dah.