Depression

Assalamualaikum nak tanya bahaya ke depression time pregnant?😢

8 Các câu trả lời

Wslm sis, saya juga mempunyai depression sebelum saya mengandung lagi. On-off lah. Dah banyak tempat suruh saya refer, hospital, kaunseling, private. Even sampai sekarang saya rasa orang takkan faham keadaan kita termasuklah doctor. Depression bukan something yg kita nak, tetapi adalah biology dan kita bukan gila. Sometimes orang pandang kita serong dan diskriminasi terhadap penyakit ini. Tetapi kita tengok balik sebenarnya berapa ramai yg ada depression dan anxiety dekat Malaysia ni? Ramai tapi society tidak percaya ia dan tidak suka bercakap mengenainya. Memang teruji esepecially bila mengandung dan selepas bersalin. If kena makan ubat, tak salah sis utk kesihatan sis. Take care, if tiada jalan lain ingat tuhan (saya bukanlah alim ke apa tapi itu je saya sendiri cuba lakukan)

sy ade MDD, sejak 16 tahun.. time pregnant kena keluar dari punca depress tu.. suami sy cuba penuhi permintaan sy dan jaga sy elok2.. alhamdulillah.. ok happy je sepanjang mengandung.. time sedih pun sy cuba utk tak sedih, buat benda lain, sbb kesian kat anak dlm perut, kita sedih dia pun sedih, jantung kita pam darah kat dia.. kalau jantung kita bergolak, kesian baby..

sangat bahaya..Emosi Ibu sedikit sebanyak mempengaruhi tumbesaran baby..Jadi sis jaga emosi ye..Moga dipermudahkan

3y trước

amin tq sis😢

bhaya wak. bby boleh lahir pramatang(tk ckup bulan). jga diri tau awak✨ semoga dipermudahkan smua😊

3y trước

tq awak..amin ya Rabbal Alamin

Beritahu doktor. Nanti mungkin doktor akan bg awk appointment jumpa staf yg berkenaan utk masalah awk.

bahaya sis.. jaga diri.. jgn bnyk fikir.. semoga awk dan baby sentiasa sihat ☺️☺️

tersangat bahaya..

Bahaya awk.

3y trước

tq awak