Susu formula

Assalamu'alaikum nak tanya baby selepas minum susu dan disendawakan tapi lepas disendawakan baby muntah balik susu tu sikit.. Adakah susu formula tu tak sesuai dengan baby???

4 Các câu trả lời

Muntah susu normal.. tp kalau tiap kali susu die muntah byk and berat xnaik n cirit sis blh try tuka susu lain Tips nk elak muntah/ kurgkan muntah - munyusu skit tp kerap. -lepas mnyusu tegakkn baby jgn terus baringkan -kalau botol bg minum susu skit then sndawakan pastu cont susukan lg -time nk tdurkan baby jgn hayun atau dodoi Biakan dkung baby dgn menegak dlm 30 minit cmtu baru bagi baring.. Kne rajin bt cmtu..

Saya fully bf pon sama je. Baby akn termuntah sikit slps sendawa atau kita sendawakn dia kat bahu atau barut yg dia pakai agak ketat di perut. In Shaa Allah kalau sikit tkde pape. Klau setiap kali selepas menyusu tu muntah bnyk itu merisaukan

rasanya normal. sebab sistem penghadaman baby belum matang. kalau risau sangat, sis boleh bawa pergi klinik.

muntah ni common thing utk baby