Susu formula

Hii mommy nak tanya mcm mana nk tau baby kita sesuai ke x dgn susu formula kita bagi tu.. sy bagi lactogen.. baby kkdg muntah kluar susu balik tp xkerap la.. tu tanda2 xsesuai ke?? #firstmom

2 Các câu trả lời

hai. nak tau sesuai atau tak tengok pada najis dia. anak saya pon minum lactogen. kalau bab muntah tu, pn kena sendawakan dia. if da lama tepuk tak sendawa. kepala dia tinggikan and mengiring kan dia. saya kalau tak sendawa saya buat macam tu. bila da lama dia baring mengiring, saya sapu minyak kat perut dia. mesti akan sendawa takpon kentut.

7mo trước

najis alhamdulillah okayy.. cuma risau yg muntah tu la.. okay tq lepas ni sy try buat mcm awak ckp..

lps minum ada sendawakan bby x?

7mo trước

minum fm wajib sendawakan bby klu x bby kerap muntah/jeluak susu. boleh tgk youtube cara sendawakan bby yg mudah (cara duduk, dukung, meniarap) klu smpai 10minit buat teknik utube tp bby masih x sendawa, kena hold dia 45 degree selama 10minit utk bg susu turun dan baringkan secara mengiring supaya klu dia termuntah, tak masuk paru2.