Period lewat & waktu subur

Assalamualaikum. Nak tanya awak² semua kalau ade yg boleh share pandangan. Sy dah lewat period 44 hari. Tp masih -ve. Mungkin mslh hormon. Walaupun sblum ni paling lmbt sy lewat dtg period cuma 2 ke 7 hari shj. Point die, sepanjang sy tak dtg period ni, adakah sy boleh dpt waktu subur sy? ? biasa nye waktu subur smggu slps period kan.

Period lewat & waktu subur
7 Các câu trả lời

Kalau period dah start tak teratur, sis kena beli opk. Opk tu kena buat hari hari untuk cari bila waktu kita subur. Kalau period jenis teratur, senang je nak tahu bila waktu subur

5y trước

Haah sis. Sebab saya lepas kahwin pun hormon tak betul. Period berubah

Sy pun pernah kena mcm ni..dkat 2bulan lewat..ble jmpe doc..wat upt lg..still -ve..period dlm dua bulan..lepastu ni cek..lekat..mgkn tanda awal perubhan hormon utk preggy..

Before ni pernah jd mcm tu gak...cek upt -tif je... Doc ckp sbb hormon... Just relax... & jgn pikir sgt... After few months baru period i jd normal & teratur balik

5y trước

Xperiod dlm 2bulan jugak la.... Kdg2 bukan stress sbb keje ke apa... Bila kerap pikir bukan2.. Asik stress bila nk dpt anak.... Hormon mmg xbtol.. So sy kena kontrol stress tu...

Waktu subur setiap orang x sama. X semestinya seminggu selepas period. Kena tengok cycle day sis berapa. Tetap or x tetap.

You can be fertile in this duration, yes. Maybe you want to check with a gynae why your period is late. :)

Blh sis, tp lebih baik guna opk, apps ni kdang2 xtepat pn waktu subur

5y trước

Beli opk dkat shopee, murah jgk sis, sy suka beli dr seller mianajwa

Boleh..nanti dia tandakan dkt app tu