NAK TIPS SUPAYA TAK MUNTAH MASA MINUM AIR GULA

Assalamualaikum, nak tanya ada tips tak nak minum air gula, tapi kan kena puasa dulu. Memang xbole kalau xmakan.. trjaga wktu mana pn msti kena ad jgk apa2 untuk mnum or mkn.. kalau x rasa nk pengsan nk pitam, mcm mana nk than smpai pgi ke klinik 😢 n ada tips tak untuk kawal takmau bg muntah msa mnum air gula . #pleasehelp

28 Các câu trả lời

sye request nk mnum kt klinik swasta.. dpt request nk air ape.. sye amek aggur sejuk.. sdap.. mcm fanta aggur tnpe gas.. rse nk lg 🤭

tips sy .. tutup hidung. minum laju2.. dan sy ulang2 dlm kepala sy, jgn muntah jgn muntah.. nnti kena minum lgiii. hahaha. 🤣

tips sy bli y berperisa kt farmasi... MMG best mnum.lps minum air gula, bilas NGN air masak.. sy BT mcm2, alhamdulillah ok..

sis bawa minyak angin buat hidu, bantu kurangkan mual tu. saya haritu tak ada minyak angin, bawa peppermint EO, okay juga.

10mo trước

lagi satu. mcm saya haritu, rasa air oren tu melekat kat tekak. tu yg buat loya teruk. lepas minum air pun tak hilang. lepas makan pun tak hilang. saya kena makan jeruk baru hilang loya. maybe boleh bawa jeruk atau asam dalam beg. lepas je ambil darah kali kedua, terus kemam.

Puasa je. Lepas minum terus lepak tengok movie dulu. Fokus kt movie so tak la fikir sangat 2 jam tu

Minum air gula tak muntah pun. So takde tips sgt. Minum yg suam2 bru siap buat tu sedap

Lepas minum kumur kumur buang. Jgn sampai muntah lepastu wajib stand by minyak angin

Sis kna berjalan keliling taman or klinik lps minum tu, sy pn truk jgk muntah trimester 1

10mo trước

jln2 kk.. bole cuba.. tpi tulaa sy cpt pning.. klau stgh hri xmkn apa2.. mmg rasa nk pitam.. .. tq tipsnya 🌸