Tips Baby Tidur Tidak Gunakan Buai

Assalamualaikum n Salam sejahtera.. Nak Tanya, siapa yang baby nya tidur bawah means tidak menggunakan buai.. Ada tips tak? Dan susah tak? 😁 Terima kasih.. ☺️

28 Các câu trả lời

Untung lee Ada dapat anak yg x tdo buai..tpi klu mcm Saya anak kuat meragam n kuat ngis...tpaksa pakai buai..skg da masuk 4 bln kadang2 je dlm buai...

4y trước

Sm la bby sy dh msok. 4bulan jns kuat meragam kdg2 naik stress saya nk pg jln2 pn xblh asal ngntok ngamok nk buai sdh rsa nk balik kmpg pn xdpt lg la slgi peel dia mcmni sbb kmpg sy 8jam mkn msa sabar jela.. Tp mlm ok plak dia tdo katil lain btol ragam dia dgn kakak dia sgt2 berbeza

Anak saya dua2 memang tido bawah dr lahir lg.. alhamdulillah senang nak tido..mmg x prnh guna buai..tambahan pulak selalu ikut suami outstation..

Anak saya tido tdak mggunakan buai. Kalau dia dah gntok sya just bgi dia susu and then kalau dia dah knyg dia pndai tido sndri dah

Biar susah skrg..jgn ssah kemudian..mak saya ckp la 😂..nnti dh biase tido dlm buai takot nk pergi ke rumah org susah..nk naik buai je

4y trước

Mcm anak buah saya..menangis je..mata dh mengantuk tp dia tahan juga..sbb dh biase berbuai..tu je yg risau..susah nk bwk keluar je nnti..memang dlm buai dorg tido lena😁

Cuba bagi puting? Anak sy memang tak berbuai. Cumanya kalau nak tidur bagi puting. Dah lena, cabut balik puting tu

ank sya buai blh n tdo bwh pun blh...tpi sya lbih suka ltk dlm buai sbb tdo dia lena...klau tdo bwh skjap2 dia bngn...

4y trước

iyeee btul tuu..bby sya pun dia xnk d bedung gakk..umr dia sbulan lbih dh xnk d bedung...

Tips sy bila anak dah ngantuk sy bawa masuk bilik. Baringkan atas tilam dan tutup lampu. Dia akan tido sendiri.

Waalaikumussalam.. mcm sy dri lahir mmng x pakai buai.. kalau mak masukkn dlm buai sy bawak trun tdo bawah😂

Kalau boleh dari lahir lgi tkyh guna buai. Once dia dh rasa pakai buai tu best, sampai kesudah dia nk buai je.

Ank sya dua2 pun bleh..dlm buai atau berampai..yg ptng msti try buatkn bby tdur x pki buai..