Nipple cream

Assalamualaikum n hai semua ibu2. Saya nak tanya ibu2, boleh ke share sikit apa nipple cream yang berkesan dan sesuai untuk baby? Tak tahan sangat pedih ni. Dulu fikir cream ni, dah sapu, lps tu menyusukan anak, mesti masuk mulut anak, jadi mmg xnak ambik. Tapi, dah tak boleh nak control sakit dia.. mohon ibu2 boleh share sikit berkaitan nipple cream mana yg ibu guna dan kelebihan dia.. berkesan ke tak? Tq ibu2#advicepls #firsttimemom #firstbaby #bantusharing

16 Các câu trả lời

saya baru 1 hari baby masih tak pandai menyusu puting sakit dan susu pon tak keluar lagi macam mana ye

2y trước

saya haritu ank warded, jadi ikut jam je saya bg dia hisap puting.. 6hb beranak, ptg sblm discaj jumpa anak dulu kat SCN , bg dia hisap sambil kita pun picit2 dlm 1jam.. 7hb pergi lagi jumpa ank, dalam 3jam sambil picit2 jugak.. masa ni dah keluar sikit2 susu.. malam tu tgh tidur, susu non stop menitik, tp baby takde dgn saya.. tadah pakai silicone pump tu jela.. lps tu, susu dah byk keluar.. takpe, blh je topup fm kalau susu badan xkuar lagi.. takpun panggil org mengurut, ssetengah org, kena mengurut dulu, baru susu keluar..