Jadual makan ibu hamil

Assalamualaikum mummy. Boleh tak suggestkan jadual makan yg sepatutnya semasa hamil? Sy ni makan 4-6 kali sehari , mknan berat mcm nasi, 1-2 kali sehari sbb mmg xboleh nak telan nasi, tgk nasi pun tekak dah rasa xsedap. Selain tu mkn roti, biskut dan buah-buahan serta susu HL. Tp perut sentiasa lapar smpai dah xtahu nak makan apa lagi 😢 Perut sentiasa berkeroncong. Mcmana ya mummy? Sepatutnya jadual makan mcmana? Bantu sy mummy 🥺 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

sis boleh try makan oat atau nestum jugak .. roti atau buah tu sebagai snack .. sya mcmtu je .. nasi mmg kurang .. tapi kalau lapa sya makan oat atau nestum

2y trước

buat mcm biasa je sis .. sya suka cair kalau buat nestum tu .. berair senang mnum .. x suka pekat sgt mcm oat tu susah nak menelan😂