Chicken pox

Assalamualaikum mummy2 semua ade tips x nk kurang kn gtal2 kt bdn baby..baby bru 5 bln 24 hri dh kne chicken pox 😭

Chicken pox
8 Các câu trả lời

Jumpa doktor dulu tau. Nanti doctor bagi ubat calamine, untuk kurangkan rasa gatal. Pastu sebab ni baby lagi kan, pakaikan dia mitten supaya dia tak garu garu. Anak saya haritu garu sampai pecah, sekarang dah tinggal parut. Make sure anak tak kepanasan. Buka kipas selalu atau duduk dalam aircond. Avoid anything yang boleh rasa tak selesa. Tips orang tua: ambik daun semambu segenggam, blend sampai hancur pastu tempek je dekat chickenpox anak. Biar ne kering. Nak mandikan anak dengan daun ni pun boleh. Ada orang juga guna oat, pun elok jugak

2y trước

Yang saya tahu, takleh biar anak rasa panas. Bila panas lah nanti lagi rasa nak menggaru. Kena sejuk je

anak sya dan nak dekat setahun hari tu dpt mcm ni trus beli ubat calamine dgan bg mnum skit air kelapa cpat baik tkut nak bwa klinik atau hsptal skg pnyakit mcm2 ..sy usaha dulu tgok google sume alhmdulillah baik,ingt klu x baik dlm smnggu bru nak bawa tp alhmdulillah..sbab pernah bwa baby pg klnik sbab dmam pnas dktor tak saran kan dtg sbab klnik hsptal mcm2 pnyakit ada

Anak saya kena masa umur 6bulan . Saya mintak air tawar dengan ustaz . Ustaz buatkan dia air tawar sekali dengan bedak sejuk . Alhamdulillah kejap je keluar habis chicken pox tu .

pakai lotion allano dan bedak allano amway. sy ada jual🥰

Mandikan dengan sabun himalaya neem and tumeric tu

sis bwa p klinik dlu sis lebih selamat...

Better sis jumpa doktor dlu

jumpa doktor dlu