Minum Air Gula

Assalamualaikum mummy semua. Saya 14 minggu kandungan dah kena minum air gula. Ada tak mummy yg sama mcm saya? 1st baby. Risau la nak minum air gula next week appointment. ??

29 Các câu trả lời

Minum je... Tak ada apa yg perlu dirisaukan... Lau dpt tau detect awl gdm lagi bagus... Air gula je mummy.... Jgn mind set air gula tu teruk... Okay je air tu... 😊

Sy mnum air gula masa 9w sebab family ada history kencing manis. Jgn risau sis, biasa klinik akn bg air gula yg suam. teguk je skali dua.☺️ Bismillah

sedap je minium air gula tu..sebab masa say buat..kat swasta..rasa dia mcm air coke...kalau kerajaan saay x tahu rasa dia apa..hehehhe

Lps minum air gula tnggu dlm 10 minit, minum air suam ckit..sy buat gitu. Alhamdulillah xde muntah..😁

saya pun minum awal. 11 minggu suruh minum. minum je n janga muntah. if detect gdm, please jaga makan

ada2...sy 12mggu dah mnum ayaq gula..history anak 1st gdm...jgn risaulah..insyaallah xdak apa2...

Takde apa pun yg perlu risau, klau sangkut gdm kena buat bsp,jaga mkan & jumpa pakar pemakanan..

Saya 13 minggu dah kena minum. Sedap la 👍🏽 Mind set tu penting. Saya pun 1st baby♥️

Air gula.. Minum je mcm²mana..asal habiskn n 2 jam datang ambik darah lg n baru makan.

Kalau berat xnaik, xminum air gula ke? Sy dh 19 minggu.. Tp doktor blom suruh minum air gula..

5y trước

Kena minum air gula kalau umur ibu >25 tahun.