Pantang sendiri

Assalamualaikum moms…nak tanyalah kat sini ada tak yg berpantang sendiri selepas Czer ye? Tahu tak makanan pantang czer apa yg boleh makan n tak? N ada tips tak macam mana nak luka cepat kering? Saya first mom n baru bersalin secara Czer. Skarang berpantang di rumah keluarga saya tapi ibu saya kurang pengalaman menjaga orang pantang scara Czer. So nak tahu lah apa2 tips or pantang yg kena follow sbab saya xnak susahkan sesiapa…. #bantusharing #firstmom #firstbaby #pleasehelp #pleasehelp

1 Trả lời

biarkan luka sembuh sendiri, elakkan & jangan makan pati gamat,pati haruan @ ikan haruan. berpantang makan macam org bersalin normal. luka xpyh sapu apa2 ubat, cm pastikan selepas mandi atau buang air kecil @ besar, bersih betul2, lap scr dap2 dengan tuala yg bersih, elakkan tuala mandi, kemudian anginkan dengan kipas shj biar betul2 kering baru boleh tutup, tp saya x pakai underware sbb boleh sbbkan luka cepat berpeluh.

2y trước

sy pun tak pakai underware. tp masa duduk tu sy letak pampers. sbb kalau pakai pad, darah tak keluar,macam tersumbat