CHECK UP SWASTA ATAU KERAJAAN

Assalamualaikum and hi moms, nak tanya pendapat, seeloknya check up klinik kerajaan atau swasta ya? Saya anak first and baru 5 weeks.

1 Trả lời

Klau nk flexible, checkup dekat swasta. Klau tkde masalah untuk pergi stiap apt, kk pun ok. Tapi pengalaman saya ada certain benda kk ambk mudah 😅 contoh masa sy 1st tri sy kena kencing kotor. Sakit perut 3 hari. Dah bgtahu kt misi & doc kk tapi diorang cakap sakit sy tu sakit biasa. Tapi sebab sakit tu dh 3 hari, balik checkup dri kk sy pergi klinik swasta, bgtahu prob sy. Doc scan & check urine. Resultnya memang kencing kotor. Tapi yg lain ok je kt kk. Cumanya masa menunggu tu lama. Klau kt tempat awk ada kpj, boleh jgk checkup kt situ. Ramai ckp checkup kt kpj tk smpai rm100 pun stiap kli checkup. Bagi sy murahh

2y trước

Saya pun checkup kpj mmg rm100. Cuma bila nak buat blood test agak mahal sikit la. Advantage kalau pergi kk, dia akan check darah tiap kali datang. Swasta tak check kerap. Dedua ada pros and cons