Mummy kembung

Assalamualaikum moms. 24 minggu sekarang. Saya nak tanya normal ke kalau kembung angin setiap malam? Da jadi hampir tiga minggu. Bahaya tak baby kat dalam? Kalau nak kata saya makan benda berangin pon tak tapi setiap kali mkan mesty akan sendawa dan kentut. Siapa pernah alami?. Boleh share tak if bahaya kat baby dlam perut?

6 Các câu trả lời

Saya dari awal pregnancy smpai skrng 24w pun masi kembung. Bukan malam je tp sepanjang hari.. mmg sendawa je sepanjang masa bnyak angin . Perut pun keras dngan angin. Mkan pun takleh kenyang sngat kalau tak nnt xselesa perut and nak muntah.

1y trước

bukan gastrik k? saya sakit perut rasa xselesa, alahan muntah, tak ada selera makan n kurang minum air masak. lepas buka buku pink, doktor ada bagi ubat loya/muntah n ubat gastrik. lepas makan ubat dr bg tu, saya rase lega xsakit perut ada selera makan sampai sendawa n kentut jugak. xlupa banyak minum air masak.

klau ade rasa x selasa/nak muntah, blh massage sikit kat bahagian perut atau belakang. blh jugak makan probiotic, brand biogaia (chewable) I mkn masa mengandung, lepas makan mmg perut dah rasa semakin baik

baby dalam rahim. organ perut atas rahim. dua organ yg berbeza takde kena mengena. kembung tu kita je tak selesa. baby takde rasa

xbahaya pn kat baby..cuma Kita yg xselesa..sy Alami n lama2 hilang dgn sendiri.tp tulah seksa nk hadap angin dlm bdn setiap hari🫨

Nak tahu normal ke tak, bykkan pembacaa. Jugak ye ibu. Dekat tiktok, artikel dekat apps ni byk..

1y trước

membaca sis 🫠

Awk saya pakaikan anak saya tropika.Alhamdulilah anak jarang kena kembung

1y trước

😂