insulin utk gdm

assalamualaikum mommy..sye nk tanya..mommy yg ade gdm on insulin,kandungan brpe week ye baru on insulin??ataupon ade yg dari awal preggy dah memang cucuk insulin??saya 14 week..smlm jumpe doktor utk review bsp dan result nye,doktor trus on insulin utk sye..sbb gula sye tggi sikit...ade ape2 effect tak kalau cucuk insulin mse baru 14 week ni??

1 Trả lời

Jangan nak ngelat puan. Insulin tu bagus untuk kawal gula dlm darah. Doktor dah prescribed insulin, gitulah terbaik untuk puan dan kandungan. Jangan culas insulin dan ubat. Pemakanan pun kena kawal. Nak kawal gula dlm darah dgn baik, boleh join group FB KELAB Pesakit Kencing Manis / Diabetes. Ramai ibu GDM berjaya kawal gula dlm darah.

4d trước

owhhh..yeke???baik2...t.kasih ye sis