baby kurang gerak tk mcm selalu

Assalamualaikum mommy...sy risau pergerakan baby kurang,tp bila sy tekan,usap2 dkt perut terasa degupan jantung dia.. sy was2 adakah sy perlu segera ke hospital? Atau terus ke kk shja? Sbb kk hrini bukak..hm tolong respon mommy semua 😥

11 Các câu trả lời

Sye 38w. .dri pgi smpai ke tghri krg grak. .kalo yg slalu sblm sbuh da aktf. .ny pkul 7lbh pon x aktf2 lg. .kalo grak pon slow sgt..x mcm biasa. .tgu ank blk skola. .msal dlu. .bz kn dri..pon x aktf. .slalu kalo sye msak dye aktf. .elok ank blk skola siap msak sye siap2 tros ke hosp. .hosp dftr semua kt pac. .cek jntg..pon slow. .da ptg skit br aktf..tp risiko. .esk nya dctr tros emgncy czer. .alhamdulillah skmg bby da 4bln da pon. .kalo rse krg grak x mcm slalu p cek ye. .jgn tgu2 ..take care mommy 🥰

Biasa kalau nak due memang baby kurang gerak..maybe sbb keadaan perut yg x de ruang..try minum air sejuk atau makan sesuatu..baby biasa akan bertindak balas kalau kita minum atau mkn..sis duduk atau baring..tgk gerak atau tak..tp kalau rasa memang terlalu kurang gerak pi hospital ye...

3y trước

Yaa.. Saya mcm ni la skrg.. 38weeks..baby kurang aktif.. Tpi msih gerak2 jugak.. Ckup juga 10 gerakan.. Cumanya krg ni dya x aktif mcm dlu2.. Klau dlu dya suka main dlm 5-15 minit gerak benjol perut sana sni.. Skrg ni x dah.. Gerak mcm tu pn wktu malam je.. Tu pn x smpai 5 minit.. Tpi tdi appointment nurse, nurse kata tu normal sbb makin dekat due.. Ruang dya makin smpit dlm ni

Kena pegi emency..dorang akan bawa pegi ke labour room tu..kalau kat kkm memang x d layan...kena pegi emency hosptal terus....

Sy bby kurang gerak msa 38w. G hosp cek bukaan dh 2cm. Xlma lps tu dh start contraction. Kena tahan wad. Esoknya bersalin😅

Better pergi, smlm sy g emergency hosp , ada dlm 2 3 org ibu2 hamil kt situ sbb baby kurang gerak ..

4y trước

Terus pegi sis..emency akan bawa jumpa pakar bersalin tu..drang akn scan knpa baby x gerak...jgan rsau..sis pikir positif ja..insyallah..

Pergi shj check. Sy kurang gerak, dr seluk tgk2 dah 2 cm. Esoknya pecah air ketuban bersalin

terus oegi ke LR sis.. sy aritu bby kurang gerak.. terus msuk wrd

4y trước

Masa tu kandungan awk dh brpe minggu?

Pegi hospital jelaa sis.

Cuba minum air sejuk sis

Pi hospital je sis