Baby bath

Assalamualaikum mommy2..due sy bln 7 nie insyaallah..anak 1st..now dh start beli brg baby sikit2..yg penting utk ke hosp..perlu x sy sediakn brg mandian seperti sabun mandian & lain2? Org kata newborn mandi air suam je.. sbb bdn x kotor lg..plus takut kulit diorg x sesuai dgn produk2 tertentu..atau blh guna 1 jenis je ke..any suggestion?

2 Các câu trả lời

Waalaikumussalam wbt.... Macamana keadaan sis sekarang? Macam saya minggu pertama saya mandikan baby tak guna sabun... Masuk minggu ke 2 baru start guna sabun syampoo...

Saya beli siap2 sabun shampoo semua. Tapi baby masuk 2 bulan baru pakai semua tu. Sebelum tu, mandi air suam semata2