Beli Barang baby

Assalamualaikum mommy2. Nk tnya n mntk pndpat. Sy tgh prgnant ank ke2 bru 7week ,housewife, suami keja biasa jaa. Kilang. Gaji tak banyak mana. Bercadang nak beli brang bby awal, cth nya tiap2 hujung blan beli satu barang. Ada rezeki lagi beli lebih ckit. Sbb sy trfkir, nnti dah 6bulan tkut tak sempat nak beli. Tapi suami tkut nak beli, sbb trfkir org tua2 ckp, tak elok klau beli awal2. . Hnya mntk pndapt. Tq

44 Các câu trả lời

Bagi saya, better beli waktu 2nd trimester sebab kita pun lebih aktif berbanding 1st dan 3rd trimester. Awal2 ni boleh lah survey2 dulu kan mana yang nak, buat list. Mungkin awak dan suami boleh asingkan dulu duit perbelanjaan barang bayi ke.. Harap membantu ☺️

5y trước

Ada trpkir mcm ni jgk. Sbb skrg tgh mabuk. Hnya tgk2 je kat shopee.