28weeks mkn nenas boleh tak?

assalamualaikum mommy² cun, kndungan sy dh 28weeks, so bole tk klau nk mkn nenas? ? so craving la sis, dri 18weeks lg nak makan, tp tahan dlu smpai bby besar sikit dlm peyut ni? anyones help me??

28 Các câu trả lời

Mak saya bagi je makan. Tapi dia bagi makan sikit jela setengah potong je. Yg betul2 manis punya. Puas hati hehe

Kalau saya tak berani nk mkn yg tajam mcm tu. Takut apa2 terjadi pd kandungan. Nnt tak pasal2 menyesal pula

Sy mkn je.. Time kndungan 8 mggu pon sy mkn.. Tp x byk lah..tp kne mkn nenas yg btl2 masak lh🤗

Sy makan je sis..hentam je..tp makan nenas yg manis2 jela...xmakn yg masam...alhamdulillah xde apa2 pn...

kalau ikutkan nenas tk bileh mkn tp tu semua bergantung pada kandungan sis..klu kuat boleh la makan

Boleh tapi try makan untuk lepaskan teringin . Sbb setengah badan tak kuat makan benda tajam

Nanas is buah sis.dotkor ckp ok je.sy slalu makan nanas.jgn pcaya sgt mitos2😊

Kalau saya tak boleh makan yg tajam mcm nanas, tapai takut bleeding/gugur..nauzubillah

5y trước

Cousin saya dulu pun gugur hanya dgn sepotong kecil nanas. Masa tu kandungan dh 3bulan. Takde rezeki. Tulah saya pun beringat jugak pasal nk makan minum ni mesti rujuk mak dulu

Nak makan jangan banyak sikit je , asalkan jangan kempunan .

sy makan jer bila rasa nak mkn. yg penting berpada-pada.