Luka bersalin

Assalamualaikum mommy smua nak tnya saya bersalin dekat rumah bersalin ngn bidan ja ada luka koyakan dekat vagina luka koyakan tue Klau tak jahit dia bercantum balik jugak KA #firstbaby #ingintahu

7 Các câu trả lời

Cuba minum Luxor Jeli Gamat . Saya minum tu sebelum jahitan terbuka kemudian bila terbuka jadi bercantum balik sebab amalkan tu . Bagus untuk luaran dan dalaman . Nurse check pun takda masalah sebab masa mereka check jahitan saya hampir bercantum so tak kena jahit . Sebelum ni check terbuka . Dah habis pantang pun okay , takda masalah dah dekat area situ .

2y trước

terima kasih sis

awak x pergi hospital ke selepas bersalin ? klau bersalin di hospital misi / doktor akan jahit sbb nk bagi kulit bercantum elok.. tp dgn syarat jgn lasak. kaki kena kepit nk bt apa² pun.. klau x jahit herm x tahu nk katalh🤧awak skrg check up bby & awak di kk x ?

2y trước

misi check x luka awak ?

Seram pulak dengar walaupun takde pengalaman bersalin normal 😂 kenapa tak checkup kk sis. Atau kalau tak gi kk sekalipun, check baby kat swasta tu ikut la sekali minta dr tengok2 kan sekali luka tu. Takut infection je sis kalau luka terbuka ni..

pergi jahit la sis..tak tahu la zaman skrg buat cmne kalau x jahit..call kk,bgtahu masalah..xde transport ke/xde org nk hntr ke..sepatutnya tempat luka tu dijahit dan sentiasa cuci utk elak infection..

laaa klu biarkan vagina mbaik dgn terkoyak.. longgarla jawabnya nanti.. baik ke hospital jahittttt

sis buat gentle birth ea hehe..sy pun anak first ni gentle birth, harap okay la..

x cek kt klinik