Ubat Bengkak

Assalamualaikum Mommy semua. Saya pregnant baru nak masuk 5 bulan. Kerja banyak berdiri kesana sini, lepas tu kaki saya dah mula bengkak. Pergi klinik swasta lepas tu dokter bagi ubat untuk kurang kan bengkak. Walau pun dokter cakap boleh makan Tapi saya rasa was was nak telan takut effect kat baby.. Ada tak pengalaman yang macam saya? Tak ada pape kan kalau saya makan ubat tu?? #pleasehelp #bantusharing

Ubat Bengkak
2 Các câu trả lời

Waaaikumsalam. Kalau doktor sendiri dah cakap boleh makan dan tk ada effect baby, boleh je ikut cakap doktor tu. Orang tu yg ada kelulusan medikal dan bagi ubat pun ikut keadaan badan puan. Kalau takut dan was-was, tak payah makan dan tahan je sakit kaki bengkak.

normal laa dah nama pun pregnant bnyk buat keje n berjalan bengkak laa kaki tu. masa saya doc tak digalakkan mkn ubat apa2. effect bby. ikut puan la nk mkn ke x. bdn lain2 kan.