Under weight baby

Assalamualaikum mommy semua, nak tanya normal ke x kalau saya baru 23weeks and baby dlm kandungan aritu scan berat dia cuma 350gram je ?

6 Các câu trả lời

Sis kne.mkn byk sayur-sayuran...klu xske mkn sayur kne mkn juge..demi bby...kmdian.mkn .buah2 an... Bnda yg ada nutrien vitamin.. kne mkn daging juge.... Kne chck balik pemakanan sis cmne..bg nak bg berat bby jd ok... mcm sy ritu bby lahir prem 34 mggu berat bby sy nye berat dlm 2.1kg... xpe msih ada ms lg..aja2 fightimm✊✊🔥🔥kalau xde selera mkn nsi..mkn la bubur... Tp jnji de ckup zat yg dprlukn oleh bby...mg d prmudahkn segalanya nti ea..aamiin

next time tiap kali scan kena tnya doc ya dear. Nak tau berat dan tggi baby normal ke tak. Kalau tak normal, boleh tanya apa yg perlu di buat. Sy 24weeks berat baby dah 690g. Risau juga kalau baby berat sgt. Tp doc kata ok. Normal. Walaupun doc kata normal, sy still kena jaga diet juga. Now dah 7 months, alhamdulillah berat baby x melonjak sgt. Ubat tambah darah seperti obimin dan vitamin lain yg KK bg jgn sesekali skip. Banyakkan makan sayur, buah dan daging. 😊

Sis try tanya doc berat baby sis okey x.?sy setiap kali scan mesti tanya berat baby,air ketumban semua ok x..xpe sis boleh tanya doc..kalau sis rasa kurang selera makan cuba minum susu...

Sis scan dekat mana..?sy scan dkt swasta masa 23 minggu berat baby 617g..pening juga kan kalau tak tahu berapa berat yg sebenar..😅

5y trước

Bmi sis sebelom pregnant normal ke.?sis ada alahan x.??sis try scan dkt swasta nanti 28 minggu..tanya doc berat baby sy berapa n normal x..jgn risau sis..masih awal utk tambahkan berat..

Doktor tak ckp apa2 ke? Cuba klik link ni... Mnatau membantu https://my.theasianparent.com/cara-menambah-berat-bayi/web-view

5y trước

Dia cuma bagi tau baby sihat n position betul je nanti 3/9 scan lagi utk 28weeks