KANTUNG KOSONG

ASSALAMUALAIKUM MOMMY SAYA PERNAH GUGUR 2 KALI .1st 6w2d kedua 9w2d . KEDUA GUGUR PUN BABY MASIH TAK NAMPAK . HANYA KANTUNG KOSONG . SEKARANG SAYA PREGNANT LAGI DAH 6w6d. ADA TAK PETUA DARI MOMMY SEMUA . SEBAB SAYA SANGAT RISAU BARU2 NI SCAN PUN BABY MASIH TAK NAMPAK JUGA . #helpbumil #seriustanyabunda #6_weeks

23 Các câu trả lời

sama dgn keadaan saya skrg...kandungan pertama gugur kandungan kedua pun TGH keluar coklat😭doctor kata jantung xde baby x mbesar dah 9w skrg😭saya btol TGH stress harap smue yg baik sje😭saya punye kes Smpai kne rujuk pakar🥲

2y trước

sy mengalami sama mcm sis sekarang ..baby kecik tak seperti saiz yg sepatutnya dan takde heartbeat..sy dapat surat untuk refer hospital untuk buat D&C..tp nurse kat KK jgn pegi hospital lagi..bg tempoh untuk baby besar dlu..then kalau ada bleeding teruk baru pegi hospital..skrg sy ikut saranan nurse..agak2 dah lepas dua minggu baru scan untuk confirmkn balik..semoga baby kita sihat2 je ..in shaa Allah..btw ni 1st pregnancy sy

saya 2 kali gugur kantung kosong. ingatkan kita ni ada problem sbb kahwin umur 33. kemudian ibu bawa berubat islam sbb moyang ada saka. pregnant yang ketiga alhamdulillah menjadi lepas buang saka.

6w mmg msih terlalu awai sis,mmg akan npk kantung sja...insyaallah 9-10w akan npk janin dan jantung baby,doa yg baik2 ja sis...semoga ada rezeki zuriat tahun nie utk sis...amin2..

thank you share Hal ni.. Saya alami Benda yg sama.. gugur 2 kali.. trauma nak pegi scan, trauma gugur lg.. Skrg da 7w masi tak scan lg.. doa kan baik2 sahaja.. 🙏☺️

kalau boleh jarakkan kandungan 3/6bulan lepas miscarriage. sbb rahim perlu masa utk sembuh dan klu boleh puan minum folic acid sblm dan smsa +ve pregn

sy pnh 2 kali gugur.. kandungan skrg dr bg ubat kuat rahim smpai la stop mkn semester ke 2.. alhamdulillah skrg dah 5 bulan

saya hari tu 7/8w pun tak nampak puan , pastu scan 12w pun susah doc nak nampak tapi da ada heartbeat .. 14w baru nampak jelas

byk kn bedrest. byk kn rehat. krg kan berjalan. elakkan bersama husband. minum susu. makan folic acid

sama la sy.... ari nie 2 kli scan.. mmg nk kntung aje... apa perlu sy wt... doktor sruh sy cuci..

sabaq ye yunk doa yg baik² InshaAllah ada tu cuma awal lagi.. akk pon 10w bru nmpk jntung