ruam2

Assalamualaikum mommy . Nk tnye sgt ni. Sy bru lepas bersalin ceaser hrini hari ke 9 . Sy demam panas pastu tangan badan sy naik merah2 mcn ruam . Kenapa ye ??

1 Trả lời

Hai sis. . Demam panas? Dah berapa lama? Tak bawa p klinik atau hospital berdekatan ke? Risau pula jangkitan kat luka cesarean tu. Salah 1 tanda jangkitan pada luka adalah demam, sakit pada luka, kulit merah2 area luka tu & keluar discharge (lelehan) pada luka. Better pegi minta check la sis kalau tak sure. Boleh kena pantau & kena buat rawatan yg selanjut nya dari pihak kesihatan 😊