kecewa, mungkin xda rezeki lf

assalamualaikum mommies.. terlewat dtg period 5 hari dlm hati tu dh menaruh harapan sgt agar pregnant.. Sekali pg nie bgn, tgk period.. kecewa nye ya allah.. ☹

19 Các câu trả lời

Selama 1 tahun lebih sy berharap juga. Bila dtg period,okayy takpa, tunggu waktu subur. Tetap juga period. Lastly sy tak mengharap, sy buat normal, buat biasa tak terfikir tntang pregnant. Sy tunggu next period pula. Tapi Allah tu Maha Berkuasa, Maha Mengetahui. Dia beri rezeki anak waktu sy tak mengharap. Sebak sangat rasa. Alhamdulillah. Sentiasa Positif ya puan. Sentiasa bersangka baik pada Dia. Dia lebih tahu bila waktu kita dikurniakan anak 😊

Sy ank first da 8y, yg second da 5y, so slalu jugak bhrap preggy lagi sbb ank yg second mtk nk ade Adek.. Then bila bhrap sy slalu kcewa bila period(Kdg2 smpai menages).. Bila always kcewa, sy xbhrap daa. Tp sy redha n doa, "ya Allah, engkau tau bila masa yg tepat utk aku ade ank lagi.. " then lpas tu sy preggy.. Doa byk2 sis.. Allah tau bila sme sesuai dia berikan zuriat kat kita.. Jgn give up n Sedeh k.. Yakin ng allah..

Kadang2 Allah xhadirkan sesuatu yang kita nak pada masa yang kita nak..sbb kita rasa kita mampu padahal wktu kita xmampu pon lagi..Allah akan hadirkan rezeki anak pada waktu yang telah awak mampu..percaya lah akan ada rezeki anak tuk awak selagi awak xberhenti berdoa dan bersyukur dengan rezeki yang Allah bagi selama nie..Sy doakan awak akan memiliki rezeki anak secepat mungkin..Insya Allah. Be always positive☺️

Slalu di situasi ni.. Even bkn utk anak pertama. Kecewa ttp ada. Perasaan tu sama je. Doa yg baik². Mungkin blm tiba masanya sis.. Allah sebaik² perancang. Dia tahu bila masa terbaik nak bagi awak zuriat.. Semoga suatu hari nnt awak akan jadi ibu utk anak².. Aamiin.

Syukur masih dikurniakn period dan rahim. Bila period tandanya ada hrpn utk mengandung. Ada org yg lama xperiod. Ada org yg rahim pun dh kene buang belum ada ank. Sy pun ttc 2 tahun baru lekat. InshaAllah Allah akn bagi tepat pd masanya. Doa byk2 ye sis 😊

Sabar la sis..sy sbelum ni pn mcm tu jgk, tiap2 bln check..asyik kecewa je..aritu dh xmengharap sgt, period delay pn buat2 xthu je..tp xsangka2 plak rupanya pregnant..Allah bg petunjuk dlm mimpi sy pregnant, n betul2 pregnant..sentiasa kena yakin dgnNya..

sabar... i feel ur feeling smpailah rezeki zuriat allah bg... sabar dan teruskan berdoa... Allah bg pd masa yg tepat nanti 🤲🏻❤️ sy 10 bln alhamdulillah Allah bg rezeki lekat...

sabar sis..sy dlu pn 6hari xperiod..ingt hamil..mlm tu sakit perut..sok pg tngk da period..hampa gak hati..lepas 2 bulan allahmdullih sy hamil skrg 8week..bnyk2 doa..dan jaga mkn.

Sy pernah lalui. Tp sy tak putus asa. Kalau Allah nak beri, pasti akan dapat. Semuanya Allah jadikan ada hikmah, Allah takkan uji luar kemampuan kita. Sabar ya sis :)

Sy pun mcm tu sis sblm ni,, bila lambat period je besoknya nak cek, mesti period. Sampailah lewat period pn tak kisah, rupanya lekat. Smoga ada rezeki sis juga...