Buat sijil lahir bayi

Assalamualaikum momy, kalau nak buat sijil lahir baby tapi sya sendiri cuma ada surat beranak bukan warganegara sja, tapi laki saya ada ic, anak tu nanti mcm mana ye? Bole buat sijil lahir ke dan nanti dia pegang warganegara apa

1 Trả lời

Boleh buat sijil lahir mcm biasa. Dan anak tu warganegara Malaysia. Die lahir sini kan? Mcm anak2 buah sy, 4 org dah, mak die bukan warganegara Malaysia, PR pun masih dlm proses, ayah die warganegara lah semua anak2 buah tu warganegara Malaysia dan dpt IC biru.

1y trước

wah yeke, alhamdulillah tenang hati saya dapat tau