INDUCE

Assalamualaikum mommies.. nk tnye Ade x sesiapa Ade pglaman induce belon disebabkan GDM n drh tgi.

1 Trả lời

Sya gdm on diet dan ada darah tingi so doktor ckp kena bsalin awal 38 minggu.ikut kan due 17/6 ..so kena induce 3/6..alhamdulillah dah slmt bsalin..ank yg ke 4 yg lain semua normal ikut due yg ni kena paksa..sakit induce in lain mcm skit..mmg sakit tapi bukaan jalan cepat.tapi atas badan org jugak ada yg sakit ada yg tak sakit pun.akak doktor masukkan ubat kol 10 pagi...tgahari tu dah sakit main2..kol 4 doktor check jalan dah bukak 4cm..klu tak bukak jalan doktor nak masukan belon..kata org lain sakit.so jalan dah bukak tak yah masuk belon..masuk je maghreb dah mula sakit kuat 15 min 2 kali ..sakitnya mcm nak roboh katil rasanya( maaf bukan nak takutkan awak ye)..kol 8:45 mlm dah tak tahan panggil doktor check jalan dah bukak 5.1 terus kena masuk labour room.kol 10.06 mlm dah bsalin..pengalaman induce ni mmg agak 😖..mmg sakit lain mcm tapi cepat bukak jalan..kira sakit pun tak lama..ada yg dlm ward tu dah 2,3 biji Msuk ubat masuk belon tapi jalan tak buka ..last2 kena czer..byak kan berdoa semoga dipermudahkan urusan awak dan selamat bsalin😍