Berat badan anak graf kuning

Masa checkup 6 bulan baru ni berat badan anak saya rendah (graf kuning). Lepas ni timbang semula lagi 2 bulan doktor nak pantau berat dia. Kalau saya timbang berat anak di rumah guna penimbang biasa (berat ibu&anak - berat ibu) valid x? Saya nak pantau sendiri berat anak dirumah.

2 Các câu trả lời

Boleh timbang mcm tu tp stiap penimbng x sama..ada error bbrapa gram..klu rajin sis timbng guna penimbng sendiri lpas tu dtg smula dkt klinik timbng ank pula, tgk sama atau lari brapa gram.. ank nti dh blh start mkn kn? Hrp lpas tu naik la berat..sbb ank dh mula aktif kot.. ada org share try bgi mkn avocado, pisang atau kentang..tp kentang jgn cmpur sekali dgn nasi tkut jd sembelit

5d trước

ok sis. tq share tips 😉

okay je. banyakkan makanan yg boleh tambah berat badan, cheese/butter/susu fullcream

5d trước

Ya sis. Hari2 menu makan dia sy guna butter. Kadang guna santan atau full cream milk. moga2 cepat naik.