Cek gula

Assalamualaikum mommies, esok saya nak cek gula..dua tiga hari sebelum ni cek sendiri ok je gula, sebelum makan 4.7 selepas makan 6.0 ..harini tiba2 tinggi, 8.7..nak tanya sempat lagi ke nak kawal gula, esok dah nak cek? Lepastu, sama tak bacaan yg kita cek sendiri cucuk dekat jari, dengan nurse ambik dekat lengan? Atau berbeza?

2 Các câu trả lời

Wasalam. Kiraan minum air gula lain sbb dia based on gula yg sgt byk.. hehe

5y trước

Tu sy x sure..mungkin la heheh..makan epal hijau boleh turunkan gula.

Sempat sis. Malam puasa lepas pukul 10. Air mineral sebelum pukul 10 tu minum banyak2. Lepas pukul 10 sampai pagi esok stop.