Tengok wayang

Assalamualaikum mommies cantik,maaf bertanya,boleh ke usia kandungan 7 bulan pergi tengok wayang?.. terima kasih in advance...🥰

15 Các câu trả lời

sy slalu tengok wayang. tp get ready senak perut sbb bby akn trkejut dan tendang2 sbb speaker kuat bising😆 kalau sis ada mual2, ambil seat yg tepi2/hujung2. ambil.blkg2.. senang nk lari kluar g tandas . sy slalu bawak sludup kudap2 mcm kacang,coklat, roti ,air susu dlm beg selain beli mknn dlm wayang. sbb kne mngunyah sntiasa nk elak rasa mual tu. sy ni due bulan depan ni mmg mkin kerap berjalan 😆

2y trước

hehehe... okay2...terima kasih ya

Boleh sis , saya 6 bulan lepas wayang buka ja terus grab tiket pi . Seat center layan popcorn , hotdog lagi , ice lemon tea . Sekarang enjoy jaa life dgn bawa baby dalam perut bersama suami & kawan kaki jalan . Nanti nak tinggal baby gi tengok wayang seribu kali sayang .

Boleh sis..masa mengandung anak pertama dulu selalu tengok wayang 😆. jalan²..rajin betul. walau dah dekat nak bersalin. mengandung yg ke dua,dah kurang siket. ni mengandung yg ke 3, langsung tak nak kemana²,suka ddk rumah je pulak 😅

Dr sy cakap boleh tengok wayang, tapi nanti baby akan kena radiasi bunyi yang kuat.. Sebab volume yang kita dengar dekat wayang tu tak bagus untuk baby dalam kandungan..

Saya anak pertama kandungn 37 weeks saya gi tengok wayang.. Yg ni anakke2 34 week saya baru balik bercuti gi snorkeling kat perhentian. Alhamdulillah takde apa2

2y trước

Brpa pakej ye

Boleh. Baik pergi sekarang sebelum bersalin. Nanti dah ada baby nak tengok wayang pun takleh sebab risau tak ada siapa jagakan baby 🤣

2y trước

hahaha...betul jugak tu...tq2

boleh tp elak cerita yg terkejut2. xtau kenapa. org2 tua la yg xbg org mengandung terkejut. saya terkejut nampak monyet pon mak saya marah 😂😂

Sound system kt tv pun buat saya dan kandungan terkejut, jadi saya pilih untuk kurang menonton tv semasa hamil. Apa lagi tonton wayang. 🤭

haritu saya nk pegi. tapi ada terbaca yg volume sound kat pawagam tu xbgus tuk janin😄 alhamdulillah mmg haritu kami xjadi tgk wayang

boleh tp sy tk pergi risau tkut2 ada risiko untuk anak sbb kalau nk dekat2 brsalin tkblh tengok wayang