Skip makan ubat

Assalamualaikum momies . Maaf sy nak tanya. Ada effect tk ye untuk baby kalau kita skip makan ubat yang KK bagi ☺️ kadang2 terlupaaaa lah 🥹

4 Các câu trả lời

saya dulu suka skip yg vitamin dgn colour cokelat tuh, lepas tuh hb turun sikit sbb tak tahan nak telan hari2x . last makan balik. tapi acid folik tak pernah skip sbb yg tuh penting utk baby. tapi better jgn la, utk diri kita n baby juga. kalau terlupa makan pagi, malam pun takpa la, janji tak skip okay.

For baby’s health and growth, try your very best to never skip, set a reminder, ask someone reliable to remind you, once skip the posibility is there Its all on you ♥️

Hb turun, blh check dkt buku pink kesan anemia pd ibu & kndungan. Seeloknya buat reminder dkt henpon klu jenis terlupa mkn ubt.

awk. set reminder..penting mkn ubat, sbb nurse keep tekankan jaga hb masa preggy..so ubat mmg kena makan okay