Tak makan ubat tambah darah

Hi mummy nak tanya ada effect baby ke kalau tak makan ubat tambah darah? Saya dapat iberet tapi haiyaa susah betul nak telan ubat🥲🥲🥲🥲🥲boleh dikatakan seminggu 2/3 kali je saya makan hm. Risau effect baby lah tapi tulah kitonya penakut makan ubat🥹🥹🥹🥹🥹

6 Các câu trả lời

Sya selalu lupa nak makan tu je 🤣😌 lagi teruk. Ubat boleh je telan tapi masalah memori kepala ni dah teruk sngat. Asyik tak ingat, kdg smpai suami selalu kena tnya dah makan ubat ke belom. Tapi check dekat KK stakat ni takda masalah kurang darah. selalu 12, 13. Makin naik jadi 13.5 🤣 Nurse pun tkejut. Mungkin sbb makanan kot. Rasanya takda masalah klau tak makan tapi yg penting Hb ibu jangan menurun. Kalau menurun tu tak ok dah. Takut effect baby. Kalau tak boleh telan, inform dengan KK utk try ubat jenis lain. Sya macam tu dulu. 2 kali tukar

bgi saya mkn iberet okay lagii... lagi busuk zincofer asal mkn jaa terus muntah... nak selamat mkn iberet ngan air sunquick... in sya allah okay sajaa

Tukar mkn maltofer sis beli dkt farmasi. Sy ubat kk bg mmg tak boleh mkn pening & muntah

Saya pun tak makan..😌 takleh telan.hidu pun dah nak muntah..

Sy pun tk leh makan iberet, Sy tukar ke maltofer

masalahnya hb jd low. huhu