5 weeks pregnancy

Assalamualaikum momies, i nak tnya, adakah normal jika 5weeks pregnan but sac nampk tak irrgular dan kosong? Sebab tadi i ada pegi utk confirmation pregnancy, doc ckp mungkin kandungan tak menjadi sebb kantung nampak tak irregular, not in round shape and also kantung kosong sy risau

10 Các câu trả lời

Aritu masa i preggy around 4-5 weeks gitu,i pergi scan utk confirmation pregnancy,tapi doctor kata kandungan i tak menjadi ,doc suspect kandungan molar .,tapi i tak puas hati ngn kata2 doc tu,doc tu bg surat utk refer hospital.,esok tu 1st ramadan tau ,setiap malam dr 1st ramadan tu i berdoa banyak2 mintak allah selamatkan anak dalam kandungan ni..but at the same time i just think positive,kalau ade rezeki anak ni,ade la..ingat lepas raya la baru gi hospital utk buat check balik ..tup2 lepas raya tu tergerak hati nak gi scan kat klinik lain dulu sebelum gi serah diri kat hospital tu,alhamdulillah ,baby i menjadi ,sihat dan normal ..sekarang i dah preggy 5 month ..doakan i dan baby ni selamat sampai masanya ya 🙂

Sy pon pergi dalam 4,5 minggu doc kata tak nampak kantung yg biasanya ada waktu awal2 kehamilan. Dapat jugak surat refer ke hospital. Tapi hati kata nak tggu 8w baru scan lagi sekali. Lepas 2minggu rasa ngilu dekat belah kiri.. risau pulak kandungan luar rahim.. pergi jugak scan dekat klinik lain. Alhamdulillah doc check baby dh 7w. Dah boleh nampak degupan jantung baby..

Awl lagi... sy gi scan masa tu 4 week tak ada kantung lgi.. atas bawah scan.. siap amik darah.. Alhamdulillah tdi sy gi klinik lain scan nampak dh dia beza 1minggu je.. doa banyak.. jga kesihatan.. 😊

InsyaAllah ada rezeki.. saya pun check 5 weeks cuma ada kantung jer.. after 2 weeks scan sekali lagi, dah ada jantung berkelip..

Saya time scan 6 weeks pun still nampak kantung kosong je. Dah 12 weeks baru nampak bentuk dia & jantung kedip kedip😊

InshaAllah ada rezeki doa bnyk².. semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

sy dlu 5w pun memg msih nmpk kantung sis.. think psitif.. after 2 w, nmpk baby dah..

insyaAllah ada rezeki sis.. 5w masih awal lg.. cuba scan lagi 2w akan dtg..

hai... samalah mcm saya 5w 4d belum blh nampak baby,baru kantung je

5 weeks masih awal. Tunggu next scan