Pregnant 8mnggu blh bersama ka tdk..

Assalamualaikum... Maaf sy nk tnya. .usia kandungan 8mnggu blh bersama suami x??.. first bby ...

26 Các câu trả lời

Msk trimester kedua... Stabil sikit. Kalau 8 mgg awal sgt.. Sperma blh menyebabkan contraction n keguguran. Saya 16 mgg pon risau2....

boleh , kalau rahim awk kuat , takde apa masalah seperti keguguran ke apa sblum ni & kalau nak bersama jgn ganas2 minta suami slow2 je

sy 17minggu pun tak bersama lagi sis. alhamdulillah suami faham. kena fahamkan suami jugak psl bnde ni. janin baru nak jadi je 8week

boleh tapi kne berhati ii.tapi kalau boleh xpayahla bersama dlu sis kandungan masih kecil lagi risau jgk kan apa apa jdi❤️

bole jerr, buang luar saya ada baca sperma boleh membuatkan kandungan kita contraction awal , lahir awal la bgitu ...

sy dh hmpir 19w msih xbrsama lg..sbb nk dpt yg ke2 ni 5thun ttc.. suami pn ok ,dia pn risau.. kalau sis ok,ok lah..

Sy bru 6w3d . Sy bersama je dgn suami . Tp berjaga2 jgn lasak sngt😅 Alhamdulilah tkde pape ag ..

Sye 18 minggu tak bersama suami lagi takut Sye pernah gugur, ambil masa 2 tahun jugak nak lekat

bagi sya tak perlu lagi.. klau nk bersma boleh tapi kena buang luaq.. dan jangan kasar

kalau tak ada ancaman keguguran, takat ni check up doktor takde kata apape, boleh je.