Scan gender

Assalamualaikum Maaf sayaingin bertanya seeloknya start week yang kebrapa boleh tahu gender baby ye ? Sebab sekrg dah 19week 6days#firstmom terima kasih kepada yang sudi comment

20 Các câu trả lời

kalau ikut kata sonographer hari tu.. full detail scan best buat masa 18w hingga 24w6d. detail scan ni penting nak tengok perkembangan organ2 baby kita, samada abnormal ke tak.. kita boleh tengok gender baby jugak waktu ni sekali. makin lewat kita scan,ketepatan (accuracy) tu berkurang. 18w-21w9d :90% accuracy 22w-24w6d:70% accuracy 25w-29w6d: 50% accuracy- partial detail scan sahaja.

1y trước

Terina kasih ye 🫰🏻

2 jam sebelum scan, mkn benda manis sikit utk aktifkan baby...also mnum air sejuk..in shaa Allah dia akan menjelmakan tnjuk either boy or girl..kebiasaannya baby boy sgttt senang nak show off compare baby girl😝...

1y trước

Terima kasih 🫰🏻

dh blh, sy dulu dekat 5 bulan preggy p cek gender alhamdulilah dpt tgk dh , jgn terlalu lmbt nt baby dh padat dalam perut tak nmpk plk nk tgk, ni kwn sy pesan la hihi

1y trước

Terima kasih ye 🫰🏻

20 week smpai 32 mcm tu sesuai kalau scan tk nmpk tu selalunya gegirl , baby boy senang nampak bentuk pistol dia , tapi ada ja yg scan awal nmpk begantung pada baby bg kerja sama ka tak

Saya 15 week 4 hari dah dapat tgok gender😅 susah jugak dok pujuk mula2 lps tu bru die bagi. Upanya baby boy active semacam😍 semoga urusan sis dipermudah😊

sy scan gender 18w.. mmg ngam dia trus tnjuk.. mgkin sbb dia pn kcik lg, so byk ruang dia n dia x kepit2.. alhamdulillah lahir pn dgn gender yg sama mse scan..

Boleh da sis, sy w15 doc da dpt detect sbb bby boy😅 skng scan lg time w18 lg terang gender dia. so time scan details tu da sesuai da tu

boleh dah tu 18weeks-28weeks tak sila dah boleh. tapi bergantung juga pada baby untuk bagi kerjasama. banyak2 kan pujuk baby ye.

boleh dah tuuu.. tapi lagi elok buat details scan, nanti sambil2 cek badan &organ baby nampak la tu jantina dia

Doktor saya bagi dalam 21-23w tu dh ok sbb baby dh besar dan final baby gender apa... ❤️❤️❤️