Menyusu Ketika Pantang

Assalamualaikum. Maaf nak tanya, kalau kita baru bersalin dan pilih fully df anak kan, nnt bila org datang urut, anak nak susu mcm mana ya ? Sebab setahu saya 1 bulan pertama kena elakkan botol untuk elakkan baby jadi nipple confused kan. So nnt macam mana ya ? Macam anak pertama dulu, CL tu cakap terus tinggalkan susu nnt saya bagi je bila baby nak. Tak tanya pon kita df or bg botol. Anak kedua nnt saya mmg taknak awal sgt introduce botol, mmg nak fully df, serik sgt dah jadi epmom waktu anak pertama.

3 Các câu trả lời

saya first mom, bersalin tahun lepas .. n anak pun df je time sy berpantang .. sy bg je sis mcm biasa, tgk jam, stiap 2jam mmg sy minta berenti rehat, nk df anak .. okay je xde masalah pun ..

kalu nk elak confuse bg guna cup feeding cm cup ubat cecair tu atau syringe pun boleh sis

slalu CL akn tnye dlu nk susu kn anak dlu ke.. berurut & tungku slalu nye x lme sgt..