Macam mana nak buat anak susu badan

Hai assalamualaikum ,saya nak tanya , anak saya kuning jadi masa awal² dapat keluar ward my mil suh beli botol utk minum susu ,saya tak nak dia minum botol , tapi mil suh beli juga .. Jadi saya pun ada cuba direct feeding ,tapi anak saya skrg tolak dah df , nak botol je , sbb sepanjang masa mil yg nak pegang , jadi tak de dekat saya utk bagi df.. Skrg saya jadi fully epmom , tapi susu saya dah ada tanda² nak drop .. Saya buntu tak tahu nak buat apa .. Saya nak anak saya df .. Tapi bila paksa dia keras kan badan tolak ..Saya nak salah kan org pun takde guna dah dah lambat dah pun .. Anak ada kat saya waktu malam je , tu pun lepas mil hantar masuk bilik saya ,saya segan nak df kat ruang tamu ada adik ipar lelaki dan bapak mertua lagi .. Jadi saya tak selesa .. Kadang mil saya bawak anak saya tido sekali ,saya nak tolak pun tak boleh ,nanti kata biadap pula ,ye lah kat rumah org kan .. Saya betul² buntu , husband tak membantu saya pun bila saya luahkan 🫤#firstbaby #firsttimemom

4 Các câu trả lời

Boleh cuba lg df. Baby mmg akan nangis dan reject. Amik masa sikit sbb dia da biasa botol. Awak kje ke? Kalau kje boleh df and ep lagi bagus. Kalau kat rumah banyak. Better blaja df.. mil selalu ambil tu kan.. saya rasa awak boleh anggap diri awak bertuah, sbb ada org tlg pegang anak sementara awak rest. Cuma bila awak nk df, awak ckp je mak, minta anak sekejap. Nak belajar df, senang malam2 nk tdo.. lepas dah siap. Awak bg mil balik. Saya dulu anak 1st ada perasaan mcm awak. Bila anak da kedua, saya rasa bersyukur ada org pegang baby. Sempat kita makan, berak, rest..dont worry, awak boleh!🥰

Masih boleh lagi, Insha'Allah...halakan puting tu p mulut bby, kdg baby punya respond mmg gitu.. Tapi kalau dah ngam masuk Insha'Allah baby terus hisap.. Semoga dipermudahkan

wsalam, awak cuba follow instagram noorfazila bt abdul rahman , rasanya dia ada bagi tips mcm mana nak handle. tapi tuh la, mil asyik amik anak awak, agak susah la.

sis, cuba biarkan anak tu berlapar dlu baru bagi time dia betul2 lapar , konfom pas ni dia x akan pilih2