puasa

Assalamualaikum kepada ibu2 semua..sy ingin bertanya,utk kandungan trimester yg pertama,boleh ke kita berpuasa,tidak menjejaskan kandungan kita ke???

2 Các câu trả lời

Better jgn puan. Sy haritu sbb tk tau pregnant, paksa diri puasa jgk. Kebetulan tu bulan ramadhan. Last2 sy pingsan, pening takyah cakap. Suami pergi farmasi beli pregnancy test. Last2 baru tau pregnant. Better jgn. Bahaya. Kesian beby.

Sy rasa bg trimester pertama x digalakkan berpuasa takut mnjejaskan kandungan,kalau dah besar sperti 7-9 bulan mngkin boleh,🙂