Puasa di trimester pertama

Hi semua. Ada masalah ✘ kalau nak berpuasa untuk kandungan 6 minggu? And boleh share tips untuk tidak lapar sepanjang puasa. Saya penghidap gastrik and ni kandungan pertama saya. Thanks for help ❣️#firstbaby #1stimemom #pregnancy

2 Các câu trả lời

Risau sis, kalau kandungan awal lagi ni, sya baca kalau org kata bby lapar t jantung dia lemah, bby x gerak. If bby da kandungan besar skit dia kuat skit la kan😁 Apa2 pun ikut badan mummy jugak n bby. Sya pun skrg 19w, perut kosong ja muntah air , risau jugak nak puasa ni. Bby x bgi mmy dia lapau je😂 Tpi sya cuba dlu. Good luck!

4y trước

Itu la. Saya tiada alahan setakat ni. Alhamdulillah sangat. Cuma saya cepat rasa lapar. Time tu start la perut pedih 😅 puasa kali ni kene cuba la dulu kot. Agak2 ✘ tahan terpaksa la berbuka. Good luck jugak dekat sis. Thanks for respond ❣️

Nurse ade pesan kt saya kalau xmampu nk puasa jgn puasa.. Sbb badan kita mesti kita taw mcm mana..saya dh masuk 5bulan lebih,tp rasanya mcm xmampu nk berpuasa tahun ni, sbb xtahan lapar n haus..Lepastu takut baby xgerak..

4y trước

Saya ✘ buka buku lagi. Baru ke klinik swasta. So ✘ tahu condition kesihatan saya. Cuma puasa ni kena try n test la kot. Kalau ✘ larat terpaksa la berbuka. Thanks for respond ❣️