FIRST SCAN ADA KANTUNG,SELANG 2 HARI DAH TAK ADA KANTUNG #TTC2TAHUN PCOS

Assalamualaikum kat sini ade tak masalah macam saya 3/2/2021 sye scan nmpak mcm kantung dan doctor suruh dtg scan lagi 2minggu.semalam perut sye skit sikit kluar spotting ,mcam keputihan becampur darah sikit tapi tak ada kluar darah yang berketul😢 Sye pegi scan lagi dctor yg kat klinik ckp tak nampak kantung atau apa apaa pon,dia bgi surat untuk ke hospital buat scan lagi die bilang memang tak nampak kantung tapi upt still positive😞die suruh dtg juga lagi 2 minggu scan kalau tak nmpak lagi kantung maknanya anggap je dah gugur atau kandungan tak menjadi dan sepanjang 2 minggu ni jangan terlalu mengharap sangat😞 Ikut kiraan last piriod 24/12/2020 dh 6 minggu.....sedih sangat sye mengharap sngat😞 sampai ke hari ni darah masih kluar tapi sikit jeee setakat pakai pantyliner ,dah 6 hari macam ni adakah itu tanda keguguran .

FIRST SCAN ADA KANTUNG,SELANG 2 HARI DAH TAK ADA KANTUNG #TTC2TAHUN PCOS
8 Các câu trả lời

jujur sy ckp ..spnjg sy tgh bru trimester pertama ni ..bila sy baca setiap posting tiba2 sy jd rasa takut 😣takut bnda ni jd kt sy .. even sy tk ad kluar bleeding sikit2 ke ap ke ..tp ttp risau nk scan . mula2 jd excited ..lme2 jd takut . apa2 pum semoga tk jd ap2 kt baby sis .. sabar , n bnykkan doa ye sis .

3y trước

yeee sis. sama dengan sye 😣

Saya dulu scan 4 minggu belum ada kantung lagi. Scan time 6 minggu baru nampak kantung. Lepastu keluar darah spotting 2 minggu then terus pergi scan takut gugur ke apa tapi Alhamdulillah bila scan ada baby & heartbeat time tu. Skrg pun masih lagi keluar spotting siket siket. Fikir positif je okay.

2y trước

doctor bg ubat ke time TU sis utk spotting? sis mmg bed rest juga ke?

dte period awk sma dgn sy. sy pn kluar spotting.. 3hhari tp xde kluar ketul..spotting coklat mcm flek.. sy risau gak ni.. sy nak tnya dlm tempoh tu.. awk hilang rasa alhan sebelum ni x.. pepun takziah awk...sy doakan awk dikurniakan chaya mata baru. insyaallah. aminn ❤

kalau scan awal2 mmg x nmpak apa. At least nmpak kantung😊 And kadang2 kluar spotting time awl pregnancy, proses penempelan sdang berlaku. Nnti week 12/11 ke try scan lagi. Kuat ya ibuu😉

sya pon kluaq drah jgak..tapi hri tu pi kcemasan Dr scan dari bwah msih ada..alhamdulillah..tunggu scan 12 mnggu plak..

2y trước

doctor bg ubat apa2 ke awk LPs bleeding TU? awk bed rest ke ?

tak laa siss,belum comfirm gugur lagi dctor suruh dtg lagi 2 minggu untuk scan

inshaaAllah moga yg terbaik utk sis dan suami...

Sabar ye. Semoga dipermudhkn urusan