botol

assalamualaikum ibu²... sy betol² perlukan bantuan...anak sentiase df bile same² kt rumahh...tp bile kt rumah bs langsung tk nak susu pkai botol/cawan/straw.. bile masuk dlm cawan/botol sedut/botol susu dy sekali dy rase...if rase susu...teros tk nak dahh.. sy terfikir...klau dy tk nk susu badan...df mesti dy tk nk jugak...tp df dy nak...susu masuk botol/cawan dy tk nak...klau kate nk y fresh jek pon...pg sesi pam pertama mang sy akn bg y fresh...ebm untuk sesi penyusuan kedua dan seterusnyee...y fresh masuk dlm botol/cawan pon dy tk nk jugak... perlu kee sy tukr ke susu fm ?? sy memang dh niat nk susukan dy smpai umur 2taun...susu pon sgt bnyk...tp ank y tk nak...smpai kne sedekah kt org sb sayang nk buang... ade sesiapa alami masalah mcm sy kee...ank dh 8bulan...masalah nii jd start dy 6bulan lebih...makin lame makin kurg susu dan skrg langsung tk nak...mkan bubur,,buah n air masak sume ok...part susu jekk masalah...apa y ibu² buat bila alami masalah cm nii... terima kasih membantu.. maaf ayat terabur..

1 Trả lời

sbb dia dah mula mkan , memang kurang susu .. blh jer nak tukar ke susu fm .. asalkan dia ada menyusu setiap hari x kira brapa kali dan kerap mkan .. normal jer tu