Breast pump

Assalamualaikum ibu²...nk tnya perlu beli breast pump n milk collector x bagi ibu yg x b'krja?#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing

2 Các câu trả lời

Milk collector perlu . Breast pump tak perlu sebab marmet lg power drpd breast pump. Jika puting melecet, sakit kalau guna pump / milk collector. So marmet tu terbaik. Milk collector ok jika tengah menyusu anak, sebelah dada pula melimpah susu. Habis lencun. Tp guna milk collector max 30 minit ya. Jangan lama. Tak elok untuk puting.

Perlu sbb kadang2 bayi tak bf sampai habis. So bila baby dah kenyang, sambung pam supaya breast kosong semula