Pergerakkan@tendangan

Assalamualaikum ibu2 yg dlm ni. Sy nk tye, normal tak, hari ni sy dah 18minggu 5hari masih tak rasa langsung denyut2 atau gerak2 tendangan lembut di perut. Mmg xrase lgsg.. Tpi sy scan ok je ade nmpk heartbeat baby. Sy tye ni sbb sy bimbang, adakah sy sorg je yg alami mcm ni atau ade juga ibu2 kt luar turut sama mcm sy. Sbb sblum ni sy pregnant yg 1 16mggu sy dh rase denyut2 tu.dan bila misi tanya ada rasa gerakkan xlgi. Sy ckp la xde misi mcm kalut panic gitu. #pleasehelp #2ndbaby#seriusnanya #bantusharing #ingintahu

8 Các câu trả lời

normal awk. sbb Masih awl lagi tuu 18w. kalau 28w keatas bru kite kene kire.baby ada time dia jugak.. masuk bulan ni dia gerak,masuk bulan ni dia bnyk tido. cmtu....kalau dh scan heartbeat okey,tu maksud nya okey la tuuu.. jgn overthinking sgt ye . sy Pon lebih kurg awk jugak awl2 hr tu.. sy xrs Pon bby wktu siang,tp rupanya malam2 dia ad je gerak even xkuat.. seminggu jgk baby sy cmtu... Alhamdulillah Lps dh masuk 28w gitu baby sy dh ad prgerakan yg konsisten dh.sy mengadu kat mak sy time tu.yelah 1st baby kan.. xtahu sgt. yg penting mak sy ckp kite jangn overthinking and doa je banyak² okey mommy .. InsyaAllah baby sihat,okey je kat dlm tu. tapi kalau rs risau sgt boleh je pegi scan if mampu..yela org kata instinct mak2 ni xboleh disangkal.kalau mommy rs tenang dgn scan,why not kan ikhtiar cara tu utk legakan hati....

Sama mcm saya masa 17 minggu dr tanya dh mula rasa pergerakan saya kata belum. Dia scan bunyi jantung baby normal. Dia kata tkpe normal aje kalau belum rasa. Ada org rasa lewat sbb ketebalan lapisan perut kita pon lain2. Ada nipis ada tebal. Kalau tebal lambat sikit rasa sbb baru pergerakan kecil and space dalam perut masih banyak. Alhamdulillah lega kita bila dengar sbb awal2 risau jgk 😄. Moga dipermudahkan yaa mommy 🥰

Normal. Baby kecik lagi. Ada ruang lagi utk dia pusing2 dlm perut. 28weeks above baru kena start kira kick. Lgipun time 28week tu perut dah besar and tak banyak space dah utk baby gerak. Time tu banyak menendang

Sy pregnant anak first sebelum ni pon sy lambat rasa gerakan tu..dan gerakan anak sy pon lembut jer sampai masa bsalin..anak girl..tgk perut sepupu sy sampai brombak2 anak dia tendang..tp sy xpon..

normal sis paling lambat 23 week.kalai xrasa cek scan kalau ok perut sis mungkin tebal jadi xrasa sangat pergerakan tapi tebal2 pun 30 keatas mesti Rasa

sy pun ada rasa gerak baby mcm halus sgt,doktor ada tny jg,baby ada gerak sy ckp tiada,terus doktor scan,nmpk jantung baby,doktor ckp ok,,

normal..sy pnh jg mcm ni masa 18w..risau kan? tp sbnrnya ok je...kdg 2-3 hr xrasa sgt gerakan.msuk 20w bru okay..

normal je , saya 22minggu baru rasa tau 😂

1y trước

xyah overthinking rilek je , doa byk² je semoga baby normal membesar dgn sihat in shaa Allah