Perlu ka induce ?

Assalamualaikum ibu2, sy skrg Alhamdulillah dan 38 minggu 3 hari. Pg td baru warded sbb baby kurang gerak dan perut mengeras. Dr bg option nk pantau dulu atau induce labour terus. Sy ada gdm on diet, 24 ni mmg kena serah diri dah. Sy ingat nk pilih induce terus sbb dah alang2 warded. Tapi ramai ckp induce sakit sangat dari normal 🥹

4 Các câu trả lời

sy dulu 37week. perut kerap mengeras. pg pac check baru 1cm.. rehat jap kt pac tu doktor masukkan air and contraction perut mengeras mkin mengurang. doktor tanya nk warded ke atau nk discaj? sy tanya doktor rasa2 bila sy boleh beranak? dia cakp dlm 2,3 hari cmtu kot. kalau cmtu sy mintak discaj sbb sy xnk kene induce. sbb sy baru 37week,sy pon ade gdm on diet control. ade 3 minggu lg untuk sy serah diri. tp kene la monitor pegerakkan baby. betul ckp doktor, 3 hari lepas tu pecah air ketuban. pg pac pukul 12.30pm. pukul 5.15pm hari yg sama sy beranak.

klu awk dh ready, teruskan. cuma nya pain tolerance for each person berbeza2. nama pun kena paksa, so expected pain tu mmg ada. pd sy lebih baik pantau dulu. klu mmg betul2 ctg tak cantik baru induce.

induce memang sakit dr normal contraction...saya 2kali pregnant kene induce..tp bila baby da keluar lega da la...nie pun tanda2 xde lagi kemungkinan kene induce jgk untuk pregnant kali ini..

Induce OK je jgn risau. Sakit tp bukaan jln lju.. Tp. Tu sy. Mudahan sis dpmudahkan