Balik kampung

Assalamualaikum ibu2 semua..ada x kat sini kandungan masuk 8w akan balik kg raya nnt? Perjalanan makan masa 8 jam..#advicepls

2 Các câu trả lời

Kg saya dekat je. Tapi pengalaman saya pada minggu2 awal hamil, nak rentas daerah ke pantai je. Tapi sakit pinggang yg amat dan mabuk hamil. So cara saya beli lumbar support pillow, bantal sokongan untuk baring, kepit bagai. Bawa makanan yg boleh legakan mabuk hamil, bawa air secukupnya. Jangan berada dlm posisi sama lebih drpd 2 jam. Macam saya semakin sarat, duduk 30 minit pun lenguh pinggang punggung. bawa balm utk hidu bauan yg melegakan mabuk hamil

2y trước

risau jg sis..ni first time first trimester nk blk kg...

Kandungan sy dh 35weeks tp waktu first trimester sampai lah skrg pun masih lg travel sana sini. Waktu 8 weeks sy pergi travel dkt pulau kena naik boat. Hentakan dia sgt kuat tp alhamdulillah okay. Waktu tu tak sedar lg dh 8 weeks. Blh je nk pergi mana2 perjalanan yg jauh cumanya concern sbb awk 8weeks selalunya dlm perjalanan tu rasa loya2 dan nk muntah. Mcm tak selesa sikit. Kena sediakan plastik. First trimester ni mencabar sikit semua benda tak kena.

2y trước

tula sis..sy skrg ni risau sbb alahan mmg teruk..😭