overdue

Assalamualaikum ibu² semua..ada x ibu² kt sni yg trlebih due n kena serah diri utk paksa bersalin?bila serah diri ap yg doc bt dlu ye,mksud sy mcm masuk ubt dlu or trus emergency ceazer?due sy spatutnya 13/4 tp bby masih srnok dk dlm perut?doc dh bg tarikh serah diri 22/4 ni..sblm ni xprnah pn overdue,mngndung kalini overdue dh 5 hari..sy mnx jasa baik ibu² semua tlg doakan sy bsalin sblm tarikh serah diri n dpermudahkn urusan utk melahirkan,rasa tkot plak nk kna serah diri..maaf klau soalan sy bterabur skit? #anakno3 #overdue #tqibu²ygmendoakan

6 Các câu trả lời

saya tak pernah overdue. tapi pengalaman kak ipar saya la. dia pon overdue seminggu. doc inject ap entah, untk bukak jalan. tak ingat ap nama. dalam masa yg sama akk ipar, jalan itik. alhamdulillah bersalin normal, amek masa 12jam gak ah. sebb anak sulung

wsalam...tak pernah lg kna overdue...tp biasa dgr pengalaman kwn2,biasanya akan masuk ubat...kali pertama,kedua dan seterusnya...jarang diorg czer just sbb overdue melainkan emergency case

saya overdue 3hari. doc tak czer tp doc masukkan ubat pukul 6 pagi. pukul 2.30ptg pecah ketuban. 4pm masuk lr. 6.20pm selamat bersalin. 18jam menahan contraction dari pukul 10malam (22/11)

Anak kelima saya overdue pastu doc bagi masa seminggu lagi.. Tak juga bersalin.. Masuk LR doc induce 2 kali... Dari pagi menahan sakit magrib baru baby keluar... 😭😭😭

Biasanya doc bg masa lg seminggu, kalau tak bersalin jugak kena induce. Masuk ubat. Emergency cser kalau jantung baby dah lemah

semoga dpermudahkan urusan sis..insha alalj semuanya selamat