First Pregnancy

assalamualaikum ibu² semua.. saya mahu minta pandangan pada ibu² yg sudah berpengalaman pregnnt.. bole x kongsikan apa makanan yg bole d makan dan x bole d makan di awal kehamilan.. terima kasih 🥰

1 Trả lời

Waalaikumsalam adell, kalau macam saya takda yang spesifik. Orang ada cakap tak boleh makan durian atau nenas muda, tapi saya makan je untuk hilangkan rasa teringin 😆 tapi ada yang fragile kan, keguguran. Nauzubillah...tapi ada satu hari mak bawa balik dari kebun buah nangka & kuinin, ya Rabbi, bau dia memang tak boleh nak tahan, makan jugakla, terus rasa perut tak sedap.. oh my, dari situ dah tau la saya tak boleh makan buah2 tu 🤭🤭 (walaupun makan sikit je) hehe, anyway, congratulations on your pregnancy ya ✌🏻🙂