Guna minyak sawit

Assalamualaikum ibu2. Saya nak tanya,boleh ke kita nk menumis utk baby 7m guna minyak biasa? Saya nk guna olive oil tapi nak tunggu gaji hujung bulan ni

15 Các câu trả lời

boleh sis..saya pernah beli evoo tapi guna sikit je dalam masakan selebihnya lg suka guna minyak masak biasa 😂 anak dah setahun lebih pun evoo tu macam tak terusik pun hehe

9h trước

evoo utk titis je, skrg pn blh je dlm pinggan mknn anak tu titis2 je

Saya pakai minyak biasa je kalau nak titis dalam makanan sebab anak tak suka evoo 🤭 Tumis pun minyak biasa tapi anak tak minat tumis

Boleh sis. Minyak masak pun minyak sayur juga cuma bukan dari olive. Sama mcm beras sumo, tak guna pun takpa guna je beras biasa

Boleh guna bahan masakan yang sedia ada di rumah. Cuma tanpa garam/gula/MSG. Kalau household awak memang guna extra virgin olive oil untuk memasak, silakan. Kalau guna unsalted butter, silakan. Kalau guna minyak sawit, silakan. In the end, apa yang penting komposisi nutrisi tu lengkap. Ada lemak, mineral, protein, fibre, etc dalam satu complete meal.

saya pakai minyak jagung kadang2 unsalted butter, tp byk nya minyak biasa je

sye xpernah guna olive oil untk ank2 sye 😂. slalu guna mnyak biasa je

Blh je awk..xde mslh pn aslkan no salt,no sugar utk makanan Baby

boleh. sy guna minyak sawit je utk masakan baby.

boleh sangat.. guna apa yg mommy guna